wordpresstr
Administrator
- 125
- 13 Kas 2020
Windows kullanıcılarının sıkça karşılaştığı sorunlardan biri, ekranın sağ alt köşesinde beliren "Windows'u Etkinleştir" yazısıdır. Bu yazı, işletim sisteminizin lisanslanmadığını veya etkinleştirilmediğini belirtir. İşte bu yazının neden göründüğünü, nasıl kaldırılacağını ve hangi yöntemlerin kullanılabileceğini detaylıca ele alacağız.
"Windows'u Etkinleştir" Yazısının Nedenleri
Yazıyı Kaldırmanın Yöntemleri
1. Lisans Anahtarı ile Etkinleştirme
En güvenli yöntem, geçerli bir lisans anahtarı satın alarak işletim sistemini etkinleştirmektir.
Not: Bu yöntem yalnızca deneme amaçlıdır ve kalıcı bir çözüm sunmaz.
Piyasada lisans doğrulaması sağlayan bazı yazılımlar bulunmaktadır. Ancak bu yöntem, güvenlik riskleri taşıdığı için önerilmez.
Tablo: Yöntemlerin Karşılaştırılması
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Siz de deneyimlerinizi veya farklı yöntemlerinizi paylaşarak bu yazıya katkıda bulunabilirsiniz!
"Windows'u Etkinleştir" Yazısının Nedenleri
Sebep | Açıklama |
---|---|
Lisans Yok | Windows işletim sistemi için geçerli bir lisans anahtarı satın alınmamış olabilir. |
Lisans Süresi Dolmuş | Volume Licensing kullanılarak etkinleştirilmiş Windows sürümleri için lisans süresi dolmuş olabilir. |
Donanım Değişikliği | Anakart gibi temel donanımlarda yapılan değişiklikler lisansı etkileyebilir. |
Lisans Doğrulama Sorunları | İnternet bağlantısı eksikliği veya Microsoft sunucularındaki sorunlar lisans doğrulamasını engelleyebilir. |
1. Lisans Anahtarı ile Etkinleştirme
En güvenli yöntem, geçerli bir lisans anahtarı satın alarak işletim sistemini etkinleştirmektir.
- Adım 1: Başlat menüsüne gidin ve "Etkinleştirme Ayarları"nı açın.
- Adım 2: "Ürün Anahtarını Değiştir" seçeneğine tıklayın.
- Adım 3: Yeni ürün anahtarınızı girin ve etkinleştirme işlemini tamamlayın.
Not: Bu yöntem yalnızca deneme amaçlıdır ve kalıcı bir çözüm sunmaz.
- Adım 1: CMD’yi yönetici olarak çalıştırın.
- Adım 2: Aşağıdaki komutu girin:
cmd
Kodu kopyala
slmgr /upk
slmgr /rearm - Adım 3: Bilgisayarı yeniden başlatın.
Piyasada lisans doğrulaması sağlayan bazı yazılımlar bulunmaktadır. Ancak bu yöntem, güvenlik riskleri taşıdığı için önerilmez.
Tablo: Yöntemlerin Karşılaştırılması
Yöntem | Avantajlar | Dezavantajlar |
---|---|---|
Lisans Anahtarı ile Etkinleştirme | Güvenli ve kalıcı bir çözüm sunar. | Lisans satın alma maliyeti gerektirir. |
CMD Kullanarak Geçici Çözüm | Hızlı ve basit bir yöntemdir. | Kalıcı değildir; yazı tekrar görünebilir. |
Üçüncü Taraf Yazılımlar | Etkinleştirme kolaylığı sunar. | Güvenlik ve yasal riskler taşır. |
- Orijinal bir Windows sürümü kullanmak, güvenlik açıklarını azaltır ve Microsoft’un güncellemelerinden tam olarak faydalanmanızı sağlar.
- Lisanssız Windows kullanımı yasal sorunlara yol açabilir.
Siz de deneyimlerinizi veya farklı yöntemlerinizi paylaşarak bu yazıya katkıda bulunabilirsiniz!