Neler yeni

Hoşgeldin Ziyaretçi

Kayıt olarak forumumuzdan dosya indirebilir,bilgi sahibi olabilir,daha iyi bir şekilde yararlanabilirsin.

Şimdi kayıt ol

Windows Etkinleştirme Yazısını Kaldırma

wordpresstr

Administrator
125
13 Kas 2020
Windows kullanıcılarının sıkça karşılaştığı sorunlardan biri, ekranın sağ alt köşesinde beliren "Windows'u Etkinleştir" yazısıdır. Bu yazı, işletim sisteminizin lisanslanmadığını veya etkinleştirilmediğini belirtir. İşte bu yazının neden göründüğünü, nasıl kaldırılacağını ve hangi yöntemlerin kullanılabileceğini detaylıca ele alacağız.

"Windows'u Etkinleştir" Yazısının Nedenleri
SebepAçıklama
Lisans YokWindows işletim sistemi için geçerli bir lisans anahtarı satın alınmamış olabilir.
Lisans Süresi DolmuşVolume Licensing kullanılarak etkinleştirilmiş Windows sürümleri için lisans süresi dolmuş olabilir.
Donanım DeğişikliğiAnakart gibi temel donanımlarda yapılan değişiklikler lisansı etkileyebilir.
Lisans Doğrulama Sorunlarıİnternet bağlantısı eksikliği veya Microsoft sunucularındaki sorunlar lisans doğrulamasını engelleyebilir.
Yazıyı Kaldırmanın Yöntemleri
1. Lisans Anahtarı ile Etkinleştirme
En güvenli yöntem, geçerli bir lisans anahtarı satın alarak işletim sistemini etkinleştirmektir.

• Adım 1: Başlat menüsüne gidin ve "Etkinleştirme Ayarları"nı açın.
  • Adım 2: "Ürün Anahtarını Değiştir" seçeneğine tıklayın.
  • Adım 3: Yeni ürün anahtarınızı girin ve etkinleştirme işlemini tamamlayın.
2. Komut İstemcisi (CMD) Kullanarak Geçici Çözüm
Not: Bu yöntem yalnızca deneme amaçlıdır ve kalıcı bir çözüm sunmaz.

• Adım 1: CMD’yi yönetici olarak çalıştırın.
  • Adım 2: Aşağıdaki komutu girin:
    cmd
    Kodu kopyala
    slmgr /upk
    slmgr /rearm
  • Adım 3: Bilgisayarı yeniden başlatın.
3. Üçüncü Taraf Yazılımlar ile Çözüm
Piyasada lisans doğrulaması sağlayan bazı yazılımlar bulunmaktadır. Ancak bu yöntem, güvenlik riskleri taşıdığı için önerilmez.

Tablo: Yöntemlerin Karşılaştırılması
YöntemAvantajlarDezavantajlar
Lisans Anahtarı ile EtkinleştirmeGüvenli ve kalıcı bir çözüm sunar.Lisans satın alma maliyeti gerektirir.
CMD Kullanarak Geçici ÇözümHızlı ve basit bir yöntemdir.Kalıcı değildir; yazı tekrar görünebilir.
Üçüncü Taraf YazılımlarEtkinleştirme kolaylığı sunar.Güvenlik ve yasal riskler taşır.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Orijinal bir Windows sürümü kullanmak, güvenlik açıklarını azaltır ve Microsoft’un güncellemelerinden tam olarak faydalanmanızı sağlar.
  • Lisanssız Windows kullanımı yasal sorunlara yol açabilir.
Son olarak, yukarıda belirtilen yöntemlerden herhangi birini denemeden önce, işletim sisteminizin yedeğini almanızı öneririz.

Siz de deneyimlerinizi veya farklı yöntemlerinizi paylaşarak bu yazıya katkıda bulunabilirsiniz!