Blogger, kullanıcıların kolayca blog oluşturup yönetebileceği popüler bir platformdur. İletişim sayfası, ziyaretçilerinizin sizinle iletişime geçebilmesi için önemli bir araçtır. Bu yazıda, Blogger'da iletişim sayfası oluşturmanın iki farklı yöntemini adım adım anlatacağız.
Yöntem 1: Blogger'ın Yerel İletişim Formu Özelliğini Kullanma
Blogger, kullanıcıların hızlıca iletişim formu ekleyebilmesi için yerleşik bir özellik sunar. Bu yöntem, kod bilgisi gerektirmez ve oldukça basittir.
Adım 1: Blogger Yönetim Paneline Giriş Yapın
Eğer daha özelleştirilmiş bir iletişim formu istiyorsanız, HTML ve CSS kullanarak kendi formunuzu oluşturabilirsiniz. Bu yöntem, biraz kod bilgisi gerektirir.
Sayfa düzenleme modunda, üst menüden "HTML Görünümü" seçeneğine tıklayın ve aşağıdaki kodu ekleyin:
Adım 4: Formspree ile Formu Bağlama
Blogger'da iletişim sayfası oluşturmak oldukça kolaydır. İster yerleşik özelliği kullanın, ister kendi formunuzu oluşturun, ziyaretçilerinizin sizinle iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz. Bu adımları takip ederek blogunuz için etkili bir iletişim sayfası oluşturabilirsiniz.
Yöntem 1: Blogger'ın Yerel İletişim Formu Özelliğini Kullanma
Blogger, kullanıcıların hızlıca iletişim formu ekleyebilmesi için yerleşik bir özellik sunar. Bu yöntem, kod bilgisi gerektirmez ve oldukça basittir.
- Blogger sitesine gidin ve Google hesabınızla giriş yapın.
- İletişim sayfası eklemek istediğiniz blogu seçin.
- Sol menüden "Sayfalar" bölümüne tıklayın.
- "Yeni Sayfa" butonuna tıklayın ve "Boş Sayfa" seçeneğini seçin.
- Sayfa düzenleme modunda, üst menüden "İletişim Formu Ekle" butonuna tıklayın.
- Form otomatik olarak sayfaya eklenecektir. İsterseniz formun üstüne veya altına ek metinler ekleyebilirsiniz.
- Sayfa başlığını "İletişim" veya benzer bir başlıkla değiştirin.
- Sayfayı kaydedin ve yayınlayın.
- Sayfanızı blogunuzun menüsüne eklemek için "Sayfalar" bölümünden "Menüye Ekle" seçeneğini kullanın.
Eğer daha özelleştirilmiş bir iletişim formu istiyorsanız, HTML ve CSS kullanarak kendi formunuzu oluşturabilirsiniz. Bu yöntem, biraz kod bilgisi gerektirir.
- Blogger sitesine gidin ve Google hesabınızla giriş yapın.
- İletişim sayfası eklemek istediğiniz blogu seçin.
- Sol menüden "Sayfalar" bölümüne tıklayın.
- "Yeni Sayfa" butonuna tıklayın ve "Boş Sayfa" seçeneğini seçin.
Sayfa düzenleme modunda, üst menüden "HTML Görünümü" seçeneğine tıklayın ve aşağıdaki kodu ekleyin:
HTML:
<style>
.contact-form {
max-width: 500px;
margin: 0 auto;
padding: 20px;
background-color: #f9f9f9;
border: 1px solid #ddd;
border-radius: 5px;
}
.contact-form input, .contact-form textarea {
width: 100%;
padding: 10px;
margin: 10px 0;
border: 1px solid #ccc;
border-radius: 4px;
}
.contact-form button {
background-color: #007bff;
color: white;
padding: 10px 20px;
border: none;
border-radius: 4px;
cursor: pointer;
}
.contact-form button:hover {
background-color: #0056b3;
}
</style>
<div class="contact-form">
<h2>İletişim Formu</h2>
<form action="https://formspree.io/f/{your-form-id}" method="POST">
<input type="text" name="name" placeholder="Adınız" required>
<input type="email" name="email" placeholder="E-posta Adresiniz" required>
<textarea name="message" rows="5" placeholder="Mesajınız" required></textarea>
<button type="submit">Gönder</button>
</form>
</div>
- Formspree sitesine gidin ve ücretsiz bir hesap oluşturun.
- Formspree'den aldığınız form ID'sini, yukarıdaki kodda
{your-form-id}
yerine yapıştırın. - Formspree, form gönderimlerini belirttiğiniz e-posta adresine yönlendirecektir.
- Sayfa başlığını "İletişim" veya benzer bir başlıkla değiştirin.
- Sayfayı kaydedin ve yayınlayın.
- Sayfanızı blogunuzun menüsüne eklemek için "Sayfalar" bölümünden "Menüye Ekle" seçeneğini kullanın.
- Yöntem 1: Hızlı ve kolay bir çözüm arıyorsanız, Blogger'ın yerleşik iletişim formu özelliğini kullanın.
- Yöntem 2: Daha özelleştirilmiş ve profesyonel bir form istiyorsanız, HTML ve CSS ile kendi formunuzu oluşturun.
Blogger'da iletişim sayfası oluşturmak oldukça kolaydır. İster yerleşik özelliği kullanın, ister kendi formunuzu oluşturun, ziyaretçilerinizin sizinle iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz. Bu adımları takip ederek blogunuz için etkili bir iletişim sayfası oluşturabilirsiniz.